Ouders van prematuren

Veel Geluk, Freddy

Madeleine van Hamersveld - Veel Geluk, Freddy: Het Boek voor GROTE Broers en Zussen van Heel Kleine Baby's

Veel Geluk, Freddy

Voor te vroeg geboren baby’s zijn vier dingen belangrijk: ademen, eten, warmte en,... jij.

Een klein broertje of zusje krijgen is een hele gebeurtenis, Veel Geluk, Freddy legt in verstaanbare taal uit wat er gebeurt als je broertje of zusje in het begin nog wat hulp nodig heeft.

Volg het verhaal van het kuikentje Freddy, en wat er gebeurde toen er een klein barstje in zijn ei kwam...

Madeleine is de trotse moeder van een premature tweeling (36w) en een dochtertje (39w). Inmiddels zijn ze al 12 en 5 jaar en stellen ze het goed ondanks een zware bevalling met zuurstofnood en opname op neonatologie, de afdeling waar ze zelf als NICU-verpleegkundige en vroedvrouw in UZLeuven heeft gewerkt afgelopen 15 jaar. Een aparte afdeling vol emoties. Om de broertjes en zusjes van een prematuurtje te helpen, besloot Madeleine enkele jaren geleden om als eerste in Vlaanderen zelf een kinderboekje te schrijven en te illustreren. Zo werd Veel Geluk, Freddy geboren en warm onthaald. Meer info kun je vinden op neonato.be en in dit interview.


Meer lezen? Veel Geluk, Freddy is te koop in de boekhandel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..