Ouders van prematuren

Bert & Lien

Bert & Lien

Wij zijn Lien en Bert en sinds april 2014 trotse ouders van Fil en Senna. Ze zijn met 25 zwangerschapsweken geheel onverwacht geboren.

Een lange en vreselijk onzekere periode brak aan. We moesten plots leren om van uur tot uur en van dag tot dag te leven. En waren dankbaar om elk vreselijk klein stapje vooruit...

Wat keken we uit naar de vele kangoeroemomenten, hun eerste badje, de eerste keer in een verwarmd bedje. Na een te lange tijd machteloos toekijken, genoten we met volle teugen van alles wat we voor hen mochten doen.

En na 111 lange dagen mochten zij eindelijk mee naar huis. De ziekenhuisperiode was zwaar maar ook thuis werden we op de proef gesteld. We probeerden zoveel mogelijk te genieten van de kleine dingen.

Fil en Senna hielden aan hun vroeggeboorte de nodige eetproblemen over. En weer moesten we stapje voor stapje vooruit proberen denken. Al gingen we vaak ook vele stappen achteruit. Gelukkig gaat het steeds meer de goede richting uit. En durven we hoopvol te kijken naar de toekomst.

Ondertussen hebben we nog een dochtertje gekregen: Lola.

De zwangerschap verliep niet meer onbezorgd. Op 17 weken kreeg Lien een cerclage en sindsdien moest ze platliggen. Gelukkig ging het ditmaal goed. Zo goed zelfs dat Lien over tijd ging en bijna ingeleid diende te worden. Hoewel de geboorte prima verliep, duurde het toch enkele dagen alvorens we een zekere rust over ons kregen.

Wat zijn we blij dat we kunnen meemaken hoe het ook kan. We zijn oprecht verbaasd omdat Lola zo makkelijk drinkt, terwijl Fil keer op keer vergat te ademen tijdens het drinken. We staan elke dag te kijken en verbazenj ons over dingen die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn. We zijn ontzettend dankbaar om onze drie wondertjes!